Arabic Dutch English French German Spanish Turkish

Halal restaurants

Er zijn diverse halal restaurants te vinden in Nederland. Afhankelijk van de grootte van de stad zijn er één tot meerdere halal restaurants te vinden. In de grote zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam Utrecht en Eindhoven zijn er wel honderden halal restaurants. In de kleine  steden is er soms maar één halal restaurant te vinden. De restaurants zijn over het algemeen gevarieerd van aard. In Amsterdam, bijvoorbeeld, kun je Ethiopisch eten of Surinaams of Indiaas - maar je kunt ook Indonesisch of Thais of Vietnamees eten. Het is geen wonder dat er zoveel halal restaurants te vinden zijn in een grote stad als Amsterdam. Meer dan 10% van de inwoners van Amsterdam is immers moslim.

Eten in een restaurant

Als een restaurant niet halal gecertificeerd is, dan is het heel lastig om te beoordelen of je er als moslim mag eten. Als consument heb je immers geen zicht op de keuken. Je weet niet welke producten gebruikt zijn, welke ingrediënten gebruikt zijn en hoe de producten in de keuken bewaard worden. In veel recepten worden bijvoorbeeld bouillonblokjes gebruikt, die soms van regulier geslachte dieren getrokken zijn. Soms bieden restaurants zowel halal maaltijden als niet-halal maaltijden. 

Halalverificatie HalalTime

HalalTime probeert zoveel mogelijk uit te zoeken en te vermelden bij elk restaurant die op het platform wordt vermeld welke halal verificatie van toepassing is. Zo maken we het een stuk makkelijker voor jou. Zo kun je onder andere zien of een restaurant een certificaat heeft, of de eigenaar heeft bevestigd dat hij halal eten aanbiedt of dat er een halal sticker aanwezig is. Indien het onduidelijk is of een restaurant halal eten aanbied of niet is gecontroleerd dan wordt dit ook vermeld.

No Internet Connection