Arabic Dutch English French German Spanish Turkish

Bekende halalspots

Als moslim wil je uiteraard ook wel eens lekker uit eten. Als je in een grote stad woont, is dat geen enkel probleem. In Amsterdam zijn er bijvoorbeeld voldoende halal restaurants waaruit je kunt kiezen. Heb je zin om Indiaas te eten? Probeer dan eens restaurant Surya aan de Ceintuurbaan 147 in Amsterdam. Wil je juist Turks eten, dan is Leziz restaurant aan de Pieter Calandlaaan 945 een goede optie. Thais eten kan bij Raan Phad Thai 2 aan de Raamgracht 9 in Amsterdam.. In Utrecht is ook ruime keus, daar kun je bijvoorbeeld terecht bij Saffraan aan de Oudegracht aan de Werf 146, bij Mahanakorn aan de Oudegracht aan de werf, of bij Milan aan de Amsterdamsestraatweg. Maar je kunt ook voor fastfood kiezen, bijvoorbeeld bij HBC Express. 

Halal winkels

Voor wie liever zelf kookt zijn er ook meer dan genoeg plekken te vinden waar halal voedsel te vinden is, bijvoorbeeld in gespecialiseerde halal winkels. Een voorbeeld hiervan is Helal Food, een kruidenier in Utrecht, of Toko Mitra in Utrecht. In Amsterdam zijn er meerdere slagerijen, bakkerijen en minimarkets te vinden waar je je halal boodschappen kunt doen. En bovendien kun je ook online je inkopen doen: verschillende slagers en andere winkels bieden hun halalproducten online aan. Bovendien hebben steeds meer “gewone” supermarkten, zoals de Jumbo en de Albert Heijn, een assortiment halal producten. Zij willen immers ook de grote klantengroep uit de moslimgemeenschap bedienen. 

Halal bakker

Brood haal je natuurlijk bij de halal bakker. Niet alleen weet je daarmee zeker dat je brood halal is, maar deze bakkers hebben over het algemeen ook een ruim assortiment aan producten uit de Marokkaanse of Turkse keuken, zoals bladerdeegproducten, borek, turkse pizza, talas boregi en simit lux. Natuurlijk kun je er ook terecht voor baklava. In de grote steden zijn meerdere halal bakkerijen te vinden. Daarnaast zijn er ook veel halal thuisbakkers te vinden, die bijvoorbeeld prachtige bruidstaarten kunnen fabriceren. 

No Internet Connection