Arabic Dutch English French German Spanish Turkish

Halal voeding in de Nederlandse supermarkten

Verschillende grote supermarktketens in Nederland bieden halal producten aan, zoals halal vlees of vleeswaren dat als broodbeleg gebruikt kan worden. De verkoop van halal vleesproducten groeit enorm, in het afgelopen jaar zelfs met meer dan 30%. Dit komt doordat steeds meer mensen hun halal vlees in de supermarkt halen. Halal betekent natuurlijk veel meer dan dat een rein dier op de juiste manier geslacht is: halal staat voor alles wat als goed en rein kan worden gezien. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor vis, groente en fruit. De meeste dranken mogen ook gewoon genuttigd worden, behalve uiteraard als er alcohol in zit. Dat betekent dat je voor halal voedsel ruimschoots bij de grote supermarktketens terecht kunt. 

Halal assortiment Albert Heijn

Naast groente, fruit en andere boodschappen biedt de Albert Heijn een ruim assortiment van halal producten aan voor de islamitische klant. Zo zijn er op dit moment maar liefst acht verschillende kipproducten te verkrijgen via de bezorgservice van Albert Heijn, waaronder Wahid kipfilet, Wahid kipkrokant schnitzel en Wahid gemarineerde kipspiesjes. Er is ook Wahid rundergehakt verkrijgbaar, merguez worstjes en zelfs Wahid biefstuk naturel. Wahid heeft bovendien ook een halal runderrookworst. Dus als je niet in een grote stad met veel moslims woont, of als er geen halal slagerij in de buurt te vinden is, kun je altijd terecht bij de Albert Heijn. 

Halal assortiment van Jumbo

Voor Jumbo geldt net zo goed als voor de Albert Heijn dat je er prima terecht kunt voor je halal boodschappen. Ook daar is een ruim assortiment van Wahid halal producten verkrijgbaar, zoals kipfilet, rundergehakt, gekruide shoarma, biefburgers, hotwings en kip TV sticks. Heb je zin in iets lekkers voor op brood? De Jumbo biedt ook producten Wahid zoals kalkoenham, kip boterhamworst, kipfilet en zelfs kip smeerleverworst. Bovendien heeft de Jumbo ook een aantal diepvriesproducten van Mekkafood, zoals kebap, frikandellen, classic nuggy, kip cornstick, ribburgers en rundvleeskroketten. Wil je het eens lekker en anders? Neem dan een Wrap Kebap of een van de andere producten van Lekker & Anders die bij Jumbo verkrijgbaar zijn. Dit is een merk van Mekkafood dat volledig halal gecertificeerd is. 

No Internet Connection